Háromszögletű Madársóska (Oxalis triangularis) gondozása

háromszögletű madársóska
írta: Kertész Viola frissítve: 2021 szeptember 30.

A háromszögletű madársóska (Oxalis triangularis) bemutatása, gondozása

háromszögletű madársóska

Kép forrása: Flickr / Szerző: Maja Dumat / Licence: CC BY 2.0

A háromszögletű madársóska (Oxalis triangularis) Brazíliában őshonos évelő növény. Magyarországon elsősorban szobanövényként tartjuk fagyérzékenysége miatt.

Ha hagymáit kiülteted a szabadba, a fagyok előtt fel kell szedni őket, majd átteleltetni. Az is jó megoldás, ha a szobanövényként tartott növényt, nyáron a szabadban tartod és a fagyok előtt viszed a lakásba, majd pedig a fagyveszély elmúltával a következő évben újra kiteszed a kert egy nem tűző napos, de világos részére.

Nagyon dekoratív szobanövény, jól mutat egy függesztett cserépbe, ámpolnába ültetve. Díszét mély bordó színű háromszög alakú levelei, valamint rózsaszínű virágai adják. Virágzása jellemzően nyár közepétől, szeptemberig tart.

Ültetéséhez, laza szerkezetű, tőzeges virágföldet válassz. Elhelyezéséhez világos, de nem tűző napos, kellemesen meleg helyet keress a lakásban. Az öntözés során járj el körültekintően, kerüld a pangó vizet, mérsékelten öntözd, télen ritkábban adj neki vizet.

A levegő páratartalmára nem különösebben kényes, nem szükséges külön párásítással foglalkoznod. Meghálálja, ha időnként tápoldatozod!

Kép forrása: Flickr / Szerző: Maja Dumat / Licence: CC BY 2.0

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!

Tartalomjegyzék
háromszögletű madársóska

Hasonló cikkek