Októberke (Sedum sieboldii) gondozása, szaporítása

októberke
írta: Kertész Viola frissítve: 2021 szeptember 30.
októberke

Kép forrása: Flickr / Szerző: netzroot / Licence: CC BY 2.0

Az októberi varjúháj vagy októberke (Sedum sieboldii) alacsony termetű, terülő növekedésű évelő növény, amely kerek, húsos leveleivel, valamint csillag alakú rózsaszín virágaival díszít.

A nedvesség megtartására specializálódott szürkészöld levelei, ősszel elszíneződnek, bíboros árnyalatot kapnak, mely különlegesen széppé teszi ezt a növényt.

Virágai jellemzően szeptember végén, és októberben nyílnak. Az októberi varjúháj külseje, és növekedése miatt, elsősorban kőedényekbe ültetve, valamint sziklakertekben mutat igazán jól.

Ha van egy talpalatnyi felesleges helyed a sziklakertben, vagy egy üresen szomorkodó kőedényed, vétek lenne kihagynod az októberke ültetését!

Az októberi varjúháj egyszerűen nevelhető, igénytelen, jó szárazságtűrő növény. Ültetési helyéül világos, vagy napos helyet válassz, ahol a talaj megfelelően elvezeti a nedvességet. Más igénye nincs a talajjal szemben, tápanyagban szegény talajba is bátran ültetheted.

Kártevők és betegségek megjelenésétől nem kell tartanod, egyedül a téli csapadék, a talajban pangó víz tehet benne kárt. Szaporítani dugványozással és tőosztással tudod.

Kép forrása: Flickr / Szerző: netzroot / Licence: CC BY 2.0

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!

Tartalomjegyzék
októberke

Hasonló cikkek