Babérmeggy (Prunus laurocerasus) gondozása

babérmeggy
írta: Kertész Viola frissítve: 2021 szeptember 30.

A babérmeggy (Prunus laurocerasus) bemutatása, gondozása

babérmeggy

Kép forrása: Pixabay.com

A babérmeggy vagy balkáni babérmeggy (Prunus laurocerasus) örökzöld cserje, amely jól tűri a fagyokat, és egyéb körülményekre sem kényes.

Nagyon jó választás a kertbe, mivel mutatós illatos virágokat is hoz, később pedig terméseket, így levélzetén, és tömött lombozatán túl is díszít. Virágzási ideje tavasz végére tehető, mérgező először piros, később fekete termései nyár végére fejlődnek ki.

babérmeggy

Kép forrása: Pixabay.com

Ágrendszere nagyon sűrű, magassága pedig eléri a 2-2,5 métert, számolj ezzel, ha ültetése mellett döntesz. Kiváló sövénynövény, látványos, tömött sövényt nevelhetsz belőle. 

Strapabíró, egyáltalán nem kényes növény, egyedül a meszes talajt nem szereti. Ültetheted akár kifejezetten árnyékos helyre is, bár ekkor kevésbé lesz dús. Öntözésre szükség lehet a nyári nagy melegek, tartósan száraz időszakok idején.

babérmeggy

Kép forrása: Pixabay.com

Az idős növények jó fagytűrők, a fiatal példányok esetében gondoskodj takarásról. Kártevőkre nem különösebben érzékeny, gombabetegségek viszont előfordulhatnak. Szaporítására a nyári időszak a legalkalmasabb, félfás dugvánnyal szaporíthatod.

Képek forrása: Pixabay.com

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!

Tartalomjegyzék
babérmeggy

Hasonló cikkek