Hálóslevél (Fittonia albivenis) gondozása

fittonia
írta: Kertész Viola frissítve: 2021 szeptember 30.

A hálóslevél (Fittonia albivenis) bemutatása, gondozása

fittonia

Kép forrása: Pixabay.com

A hálóslevél vagy fittónia (Fittonia albivenis) Dél-Amerika keleti területeiről származó, levélzetével díszítő szobanövény. Érdekességét világos erezettel mintázott, kerekded formájú zöldes és pirosas színű levelei adják. Kissé érzékeny szobanövény, a száraz, hideg levegőt és a huzatot sem szereti.

fittonia

Kép forrása: Pixabay.com

Ahogy a bejegyzés elején is említettem, a fittónia számára fontos az állandóság. Kellemesen meleg, világos vagy félárnyékos helyen fejlődik szépen. Arra ügyelj, hogy ne érje huzat, huzat hatására ugyanis ledobja leveleit.

Kedveli és kifejezetten igényli a magas páratartalmat, a lakás levegője száraz számára, nemcsak a fűtési szezonban, hanem egész évben, ezért mindenképpen párásítani kell. Erre jó megoldás, ha gyakran permetezed vízzel a leveleit.

fittonia

Kép forrása: Pixabay.com

Öntözni szobahőmérsékletű, lágy vízzel érdemes, az öntözések során tartsd földjét egyenletesen nyirkosan. Fejlődéséhez tápanyag utánpótlásra is szüksége van, ezt tápoldatozással biztosíthatjod számára. A tavasztól őszig tartó időszakban kéthetente tápoldatozd.

Ha szeretnéd átültetni, tavasszal tedd meg, az ültetéshez A típusú virágföldet használj.

Képek forrása: Pixabay.com

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!

Tartalomjegyzék
fittonia

Hasonló cikkek