5 kérdés a tetőcserép árakról

tetőcserép
írta: Kiss Beáta frissítve: 2023 June 30.

Mitől függ a tetőcserép ára? Milyen szempontok befolyásolják? Íme, a leggyakoribb kérdések.

Befolyásolja-e a tetőcserép árát az anyaga?

A tetőcserép ára az alapanyagától és a bevonatától is függ. A vételárat azonban a védőréteg fajtája és minősége, a cserép formája vagy színe is befolyásolja. Érdemes nem darabra, hanem négyzetméterre vetítve számolni a költségeket.

Igaz-e, hogy a legdrágább cserép a legjobb?

Az igaz, hogy a jó minőséget meg kell fizetni, de nem elég kizárólag az árat nézni. Vegyük figyelembe, hogy nekünk melyik tulajdonság a legfontosabb: például az UV állóság, vagy a könnyű súly, esetleg a hosszú élettartam, vagy éppen a szín.

Éppen ezért érdemes azonos négyzetméterárú termékek tulajdonságait is összehasonlítani.

Miért eltérőek gyártónként a tetőcserép árak?

Még azonos alapanyagú tetőcserép ára is eltérő lehet gyártónként. A végső árat sok minden befolyásolja: milyen technológiai újításokat alkalmaznak, milyen felületkezelő módszert és védőréteget használnak. Esetleg a földrajzi távolság is befolyásoló tényező, mivel a gyártóhoz távol eső forgalmazó esetében a szállítás költsége is magasabb, függetlenül attól, hogy kit terhel ez az összeg.

Érdemes-e figyelni a szállítási költséget?

Egyértelműen igen. Egyes gyártók bizonyos mennyiség fölött nem számítanak fel szállítási költséget.

Minden vásárlásnál, még az ingyenes szállításnál is, érdeklődjünk a csomagolási és logisztikai díj felől, mert elképzelhető, hogy ezeket is fizetni kell.

A forgalmazótól történő vásárlás esetén is felmerülhetnek a szállítási díjon kívül más költségek, mint például a daruzási költség, logisztikai díj vagy a később visszajáró raklap betéti díj.

Nagyobb tétel vásárlása esetén jelentős kiadás lehet a szállítás és egyéb költség, vagy éppen jelentős megtakarítást jelent a teljes összegből.

Milyen fő szempontokat vegyünk figyelembe a vásárláskor?

Tetőcserepet hosszú időre választunk, fontos, hogy minden szempontból elégedettek legyünk. Fontos a szín, a forma, hiszen meghatározza az egész ház jellegét. Lényeges, hogy funkcióját jól betöltse, például ahol csapadékos az éghajlat, ott fontos a jó vízelvezetés. Ha a régi gerendázatot megtartjuk, figyelembe kell venni annak terhelhetőséget, emiatt fontos szempont lesz a cserép négyzetméterre vetített súlya is.

Az árak tekintetében akkor lehetünk elégedettek, ha az ár-érték arányt mindig szem előtt tartjuk. Készítsünk listát a fontos kritériumokról, hasonlítsuk össze az azonos tulajdonságú tetőcserepek négyzetméterárait, hogy jól vásárolhassunk.

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!

Tartalomjegyzék
tetőcserép

Hasonló cikkek