Szeldeltlevelű Filodendron (Philodendron selloum) gondozása

szeldeltlevelű filodendron
írta: Kertész Viola frissítve: 2021 September 30.

A szeldeltlevelű filodendron (Philodendron selloum) bemutatása, gondozása

szeldeltlevelű filodendron

Kép forrása: Pixabay.com

A szeldeltlevelű filodendron (Philodendron bipinnatifidum vagy Philodendron selloum) egy igazán izgalmas külsejű növény, mely Amerika trópusi részein őshonos. Elefántfül filodendron néven is ismert.

Hatalmas méretű, szeldelt, sötétzöld színű leveleivel, valamint tekintélyes méretével és habitusával díszít. Olyan helyen érdemes tartanod, ahol szabadon növekedhet, nagy a rendelkezésére álló tér.

A filodendron ’Atom’ (Philodendron selloum ‘Atom’) a szeldeltlevelű filodendron törpe méretű változata. Lassan növekvő, kompakt szobanövény, mely kifejlett állapotban is nagyjából fél méter magas lesz csak, így nem kell attól tartanod, hogy kinövi a szobát.

Philodendron selloum Atom

Kép forrása: CityPlant.hu

Jó választás, ha szeretnéd az otthonodat egy mutatós, modern szobanövénnyel díszíteni, de nincs túl sok helyed a növény számára.

A filodendron ‘Atom’ remekül mutat például egy asztal közepére állítva, de akár az ablakban is tarthatod, feltéve, ha ott nem éri tűző nap.

A szeldeltlevelű filodendron igényei, eredeti trópusi élőhelyéből fakadnak, magas páratartalmat, állandóan meleg hőmérsékletet igényel. A páratartalmat rendszeres párásítással, a levelek vízzel való permetezésével biztosítsd számára. A szobahőmérséklet ideális számára, az állandóság, azonban fontos szempont.

Elhelyezéséhez világos, de nem tűző napos helyet keress, mivel a tűző nap károsíthatja a növény leveleit. Rendszeres öntözést és tápoldatozást igényel, túlöntözni azonban nem szabad. Télen kevesebbet öntözd.

Képek forrása:

Pixabay.com

CityPlant.hu

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!

Tartalomjegyzék
szeldeltlevelű filodendron

Hasonló cikkek